2014-10-05

Four (En Divergent-samling)


Veronica Roth Four (En Divergent-samling)
Av Veronica Roth
Sidor: 208
Förlag: Modernista

"Four presenterar fyra nya noveller ur Divergent-trilogins värld. Var och en av dessa – Falangbytaren, Kandidaten, Sonenoch Förrädaren – utforskar Veronica Roths dystopiska framtid genom ögonen på den mystiske, karismatiske Tobias Eaton, även kallad »Four«.

I dessa berättelser avslöjas tidigare okända aspekter av Four personlighet, historia och relationer.
Boken innehåller också tre exklusiva, tidigare opublicerade scener ur Divergent-trilogin."

helt fantastisk!
Four var alltid den där karaktären du aldrig riktigt fick lära känna. Han hade dessa väggar runtomkring sig som endast Tris fick komma igenom. Han var en mystisk varelse, som jag tror varenda läsare helt utan förvarning började älska. Hans hårda fasad var just det - en fasad. Men vem var han egentligen? Vilka händelsen i hans liv formade honom till den han är idag?

Svaren får vi i Four.
Vi tas med på en resa genom Tobias Eatons liv. Vi får se den pojke han en gång var, och exakt vad som tvingade honom att växa upp lite före de andra barnen.

Jag älskade dessa noveller. Jag blir nästan lite tårögd när jag tänker tillbaka på Divergent trilogin. Det känns verkligen som att den sista pusselbiten fallit på plats. Magnifik översättning också!

1 comment:

  1. Åh, den måste jag hitta till min dotter som älskar Divergent. Om hon inte hittat den själv redan :) Vi träffade dig på Punkt Medis för några veckor sedan och jag tycker att du var fantastisk! Här är mitt inlägg från kvällen: http://www.kammebornia.se/vi-blir-starkare/
    Stor kram genom hösten!
    Pia

    ReplyDelete