2013-10-11

Förr eller Senare Exloderar Jag REVIEW

Click here to get to the English review of The Fault in our Stars

Förr eller senare exploderar jagFörfattare: John Green
Sidor: 307
Förlag: Bonnier Carlsen

The Fault in Our StarsHazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö). 
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. 
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. 
Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.


Det fina med att läsa om sådana här underbara böcker är att de verkar bli bättre och bättre varje gång du läser om dem. 
Jag kan inte sluta förundra mig själv över Hazel. Ursäkta mitt språk, men hon är så jäkla stark! 
Jag vet att hon inte har något annat val än att vara stark, tro mig, jag VET det. Dock så är hon mer än så, hon är smart, fin, och en realist. Det är läskigt hur mycket jag kan relatera till henne.
Det gjorde den här läsupplevelsen jobbigare för mig, men samtidigt så vart boken finare, om det nu ens går. 
Och sen kom Augustus in i bilden. 
Man KAN inget annat än o älska honom, han är som solen i den här boken. Hans charm och intelligent giver den här berättelsen några riktigt roliga stunder.
Om du inte har läst den här boken innan så rekommenderar jag att verkligen att du gör det. Du kommer inte ångra det.

Om jag ska vara ärlig så läste jag aldrig klart boken andra gången. Allt var fint och levande, och jag valde att sluta där.  

~stay smart, stay chic
xoxo Lihini

No comments:

Post a Comment